dimarts, 14 d’octubre del 2008

Jocs cooperatius a tercer

Aquest trimestre els alumnes de tercer estan fent unes sessions dedicades als Jocs cooperatius. Són un tipus de jocs on no hi ha competició i, per tant, la finalitat dels quals no és guanyar, sinò  aconseguir objectius comuns que depenen de la cooperació entre tots els participants  i/o,  simplement, passar-ho bé.


Són jocs on no hi ha guanyadors ni perdedors; que afavoreixen la participació de cada un dels nens i nenes que integren el grup classe, independentment de les seves característiques o de les seves habilitats personals; on les accions dels infants tendeixen a afavorir les dels companys en comptes de perjudicar-les.

Pensem que les activitats i els jocs cooperatius ben utilitzats, poden esdevenir un bon recurs didàctic per tal de fomentar en els nostres alumnes actituds solidàries, la igualtat, l'acceptació dels altres, l'empatia, l'ajuda i la comunicació, l'autoestima, la integració dins del grup, per a promoure situacions en les quals es regulin els conflictes de forma col·lectiva, per oferir eines de relació entre els companys que no es basin en aconseguir superar els altres, etc.

Aquí teniu una mostra d'alguns dels jocs que estem fent, la qual anirem actualitzant cada setmana.

View AlbumGet your own

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada